18 junio, 2024

Residències universitàries, el millor allotjament en estades curtes

0

Programes com l’Erasmus o les beques Seneca, doctorats i molts altres són l’origen de l’increment que han experimentat ens els últims anys els desplaçaments d’alumnes i professors, tant a nivell nacional o internacional.

residencia-sarria_extra-cat_1

Actualment, és habitual veure com estudiants, investigadors i professors es traslladen a d’altres ciutats durant un temps per poder continuar amb la seva carrera acadèmica. En aquests casos l’allotjament pot resultar una mica complicat, ja que l’estada no és prou llarga com per llogar un pis ni prou curta com per allotjar-se en una habitació d’hotel.

“Moltes residències universitàries ofereixen avui dia serveis d’allotjament temporal per a estudiants, professors i investigadors.”

Gràcies a aquests serveis podem gaudir de tots els avantatges d’una residència universitària durant un període curt de temps sense necessitat de contractar el servei durant tot el període escolar.

Una de les principals avantatges de les residències universitàries és que estan pensades per a perfils amb unes necessitats molt concretes. Des de la sala d’estudi, fins al gimnàs, passant per aules de treballs i el menjador. No necessitaràs sortir del recinte per a res ja que tindràs totes les necessitats cobertes i això suposarà un estalvi de temps considerable per dedicar-te plenament a les tasques acadèmiques o per gaudir de la teva nova ciutat.

No obstant això, si la teva estada planeja ser una mica més llarga com un trimestre sencer per exemple, és possible que estiguis pensant en llogar una habitació en un pis compartit. De totes formes hem de tenir en compte el temps que perdrem i els tràmits addicionals més complicats ja que hauràs de pagar una fiança a l’entrar i hauràs sumar les despeses de la casa al teu lloguer mensual. A més, tenint en compte el poc temps amb què comptes és possible que la residència sigui un bon lloc on fer moltes amistats en poc temps.

Deja una respuesta